Monteringsanvisningar

Allmänt Vi föreslår följande arbetsgång
Lirka med tyget och dra inte för hårt när du drar på överdraget. Det är ett skräddarsytt överdrag och ska sitta tajt. Det kan behövas lite tid och tålamod för att det ska bli ett bra resultat när du klär på överdraget på stolen.

 

Ryggstödet
Passa in överdraget noga längs ryggstödets överkant på kontorsstolen. Dra ner runtomkring lite I taget, och vakta på att överdragets hörn-sömmar hela tiden följer stolens sidor så att sömmarna hamnar rätt och rakt. När du fått på hela överdraget – ta ett steg tillbaka och betrakta ryggen från flera håll. Rätta till detaljer som veck i hörn och kanter. När du är nöjd –  fäst överdragets kardborreband jämt fördelat längs ryggens ned-/underkant.

 

Sitsar
Trä först på i bakkant. Justera därefter så att sömmar hamnar rätt i förhållande till stolens form och är jämnt fördelade mellan höger och vänster sida. Vill man kan man fästa resårbanden med medföljande hakar, men överdraget sitter så pass tajt att det går bra även utan.

 

Sist men inte minst
Om överdraget inte ser ut att sitta som det ska, kan man alltid justera det. Se särskilt till att överdragets sömmar, hörn och kanter sitter på stolens samma delar. Ibland kan det vara enklare att ta av överdraget och börja om.