Rabatter och avgifter

Fri frakt, inga avgifter vid större beställningar
Vi erbjuder lägre priser, fri frakt för order större än 8000 kr och inga avgifter samt progressiva rabatter vid större beställningar på minst 25, 50 eller 100 enheter. Detta gäller endast för produkter som vi redan har färdiga mallar till.

Mängdrabatter
Vid större volymer på produkter som vi redan har mallar till fördelas hanteringskostnaderna på flera enheter. Det blir billigare för våra kunder och därmed erbjuder vi rabatter på 27% vid mins 100 enheter, 23% vid minst 50 enheter och 15% vid 25 enheter. Fraktfritt för orderbelopp större än 8000 kr.

Nya mallar
Vid avsaknande av mallar och mindre volymer brukar Artex dela jämt mallningskostnaden med kunden. Det vill säga, vi bjuder på 50% av mallningskostnaden eller eventuell bjuder på hela mallningskostnaden beroende på affärsvolymen. Kontakta oss för besked.

Mindre beställningar
Dock vid mindre beställningar påverkas priset uppåt istället. Varför? Därför att vi måste då plocka fram en rulle tyg, hitta den aktuella mallen, handskära tyget, byta trådar i en symaskin och ställa om en eller flera arbetsstationer. Endast för att tillverka ett fåtal klädslar.  Därtill måste våra kollegor hantera följesedlar, order, materialtillgång, lager, förpackning, frakt och ekonomi. Vilket drar samma lass som en större beställning. Därför kommer beställningar av enstaka stolar att kosta mer i ställ- och administrationskostnader i jämförelse med beställnignar på minst 25 klädslar. Kontrollera gärna varukorgen och totalbeloppet, där genom en större beställning uppnås en betydligt lägre pris per enhet!