Vanliga frågor

Varför en överdragsklädsel från Artex the factory?
Du förändrar kontorsstolen med ny klädsel! Stolen får nytt liv. En ny stol skyddas och en begagnad stol fräschas upp. Så lever stolen längre, vilket är bra för naturen såväl som för plånboken.

 

Har Artex the factory mallar till alla stolar?
Nej, men läs nedan! Sedan år 2012 har Artex the factory tillverkat och sålt skräddarsydda överdrag till de mest populära modeller av kontorssstolar på de nordiska marknaderna såsom Kinnarps 6000/8000, Kinnarps Plus, Håg-Capisco, Malmstolen mfl. Vi kan även erbjuda dekorsömmar som “lyfter” klädseln och får den att se mer arbetad ut.

 

Vilka tyger och färger finns att välja?
Vårt standartyg Xtreme Plus i svart har höga värden gällande färghärdighet, nötning och svårantändlighet. Men du är alltid fri att välja mellan andra färger och tyg-kvaliteter. Du kan till exempel ge din stol en lyxdesign genom att välja en klädsel i läder eller en sportig design genom att välja en klädsel med meshtyg. Eller varför inte tänka miljövänligt hela vägen genom att be oss använda spillmaterial från vår industriella produktion? Det finns oanade möjligheter. Vill du ha annat än standardtyger – kontakta oss gärna på 0142-133 40.

 

Vilka leveranstider gäller?
Färdiga produkter på lager leverans ske inom 3-5 arbetsdagar. Annars sys upp våra skräddarsydda klädslar upp efter order och levereras inom 4-5 veckor.

 

Hur och var produceras klädslarna?
Artex AB har fabriker I både Sverige och Lettland. Vi syr våra klädslar där produktionskapaciteten medför kortast leveranstid för våra kunder. Kvaliteten håller lika hög standard, oavsett vart klädslarna produceras. De flesta av våra klädslar skärs till exakta mått i våra automatiserade dataskär och sedan sys delarna ihop av våra erfarna sömmerskor. Specialtillverkning kräver mer arbete gällande sömnad. Dock faktum är att vissa av vår produkter även är tillskurna för hand. Exempelvis kräver vissa tryckta mönster handtillskärning och handtillpassning av textilbitarna för att säkerställa att mönstret är korrektanpassat när klädseln är färdig.

 

Finns  kvalitetskontroll ?
Artex AB är certifierade enligt kvalitetsstandarden ISO 9001 och miljöstandarder ISO14001. Våra medarbetare är ansvariga för kvalitetskontroll, lagerhantering och logistik. I slutet av produktionskedjan gör våra medarbetare en slutöversyn av produkten och ser till att du får en vara av god kvalitet i rätt tid och enligt dina specifikationer.

 

Vad är Martindale?
Martindale är ett mått på hur slitstarkt ett tyg är. Ett tygs Martindale-värde anger hur många varv en tygklädd platta har kunnat snurrats mot tyget utan att det gått några maskor. Ju högre Martindale-värde, desto slittåligare textil. För hemmamiljö brukar ett Martindale-värde på över 15 000 varv rekommenderas. För offentliga miljöer brukar värden över 30 000 vara lämpligt.
Tyget i vår standardklädsel håller 100 000 Martindale.

 

Är textilerna flamsäkra?
Tygets förmåga att antändas (eller snarare den önskvärda förmågan att inte fatta eld!) provas och klassificeras på ett flertal olika sätt. I den aktuella europeiska standarden EN 1021-1 innebär antändning med cigarett och EN 1021-2 är antändning med en simulerad tändsticka, varvid tyget ska motstå antändning under en viss tid. Det finns även ett flertal nationella standarder med olika krav men som har högre krav än EN 1021-1 och 2. Bland dessa finns bla engelska BS 5852 crib 5, tyska DIN 4102 samt franska NFP-standarder. Tyget i vår standardklädsel klarar följande krav:
BS EN 1021-1:2006 – smouldering cigarette
BS EN 1021-2:2006 – match flame equivalent
DIN 4102-1 (May 1998)